foto: České dráhy/Nové menu nabídne kachnu i vege variantu hlavního chodu
I když venku vládne letní počasí, na palubách jídelních vozů Českých drah začíná podzim. Cestující se mohou těšit na luxusní dýňový krém, šťavnaté kachní stehno s červeným zelím a jako sladkou tečku mrkvový koláč s ořechy. Nechybí ani vegetariánská specialita. Na co dalšího se můžete těšit během cesty vlakem?
I když venkovní teploty podzim ještě nepřipomínají, na paluby jídelních a bistro vozů Českých drah právě přichází nové sezónní menu, které je plné chutí inspirovaných nadcházejícím ročním obdobím. Národní dopravce opět vsadil na originalitu a použití lokálních a sezónních surovin. Nabídka je rôznorodá. Cestující se mohou těšit například na krémovou dýňovou polévku s pomerančem a dýňovými semínky, šťavnaté kachní stehno s červeným zelím a bramborovými šiškami nebo na sladký mrkvový koláč s ořechy. Nechybí ani vegetariánská varianta hlavního chodu v podobě cizrnovo-květákového kari s jasmínovou rýží, jak uvádí tisková zpráva ČD.
Psali jsme
Exkluzivní letní železniční cestopis RAILTARGET pokračuje druhým dílem. Po krátké anabázi za polárním kruhem jsme se záhy ocitli v Trondheimu,…
Podzimní menu doplňuje stálý jídelní lístek, na kterém zůstávají oblíbené klasiky, jako je svíčková na smetaně, kuřecí řízek s bramborovým salátem nebo snídaňová nabídka. Nové sezónní pokrmy budou na palubách vlaků postupně servírovány od dnešního dne a jídelní Menu JLV se bude jako obvykle měnit několikrát do roka, aby reflektovalo aktuální gastronomické trendy i sezónní dostupnost surovin.
Zdroj: ČD
Tagy